Nieuws en Activiteiten

Verkoopexpositie tijdens open monumentenweekend

Zonnige Zilte Zeeuwse Zomers

In 1900 besloten Anton en S.J. Mak van Waay het veilinghuis, zoals dat in de 80-er jaren was gebouwd, om te bouwen tot een Gesammtkunstwerk met multifunctionele ruimtes en inrichting. In 1901 realiseerden zij dit met architect Henk Reus. Aansluitend aan dit idee opent Mak opnieuw haar deuren. Met trots willen wij u hierbij het Verkoop Lokaal Mak presenteren. Wij haken daarmee in op het idee waarmee de gebroeders Mak van Waay in 1901 het huidige pand lieten bouwen. Een multifunctioneel gebouw in het centrum van Dordt, waar afhankelijk van vraag een aanbod ruimtes beschikbaar waren. Naast veilingen waren er culturele manifestaties, partijen, diners, exposities en toneel- en poppenvoorstellingen.

Tijdens open monumentendagen houdt Verkooplokaal Mak een verkoopexpositie van schilder Adrie Mouthaan en keramiste Ties van Roosendaal. Het onderwerp is de zee en alles wat dit voortbrengt.
Dit alles in de persoonlijke sfeer en entourage die u van ons gewend bent. Tot deze entourage behoort de oorspronkelijke lambrisering die nog aanwezig bleek te zijn achter de board betimmering. Wij hopen u allen weer te mogen ontvangen en bij te praten, maar vooral om u deelgenoot te maken van het “nieuwe oude Mak” de plaats waar men elkaar ontmoette en ontmoet.

Wij zijn er :

Zaterdag 9 september 12.00-16.00 uur

Zondag 10 september 12.00-16.00 uur

 

 

Zie ook www.verkooplokaalmak.nl